SAKIT PERUT AREA CZER

Halu moms, baby lahir secara czer 30 mac 2023, perut dalam area bawah sakit., ada kerja berat angkt beras, air (rumah tkda air musim kemarau) selalu nya bila kta bersin akan rsa pedih area czer kn? tp bila sy batuk dan bersin sakit sangat sehingga bila batuk sy kena bengkokkan badan untuk tahan sakit..bangun dr katil jg akan rasa sakit..ada tk moms yg pernah mengalami? #ingintahu #firstmom

2 Balas

Doctor pernah pesan kat saya after czer at least after 2 yrs baru boleh angkat air dlm baldi. Sebolehnya elakkan. Mmg takleh wat kerja berat2 dah. Saya 2x czer, gap first & second jauh. Tp Alhamdulillah tak pernah rasa sakit luka czer even tulang belakang pun tak pernah rasa sakit mcm yg org cakap selama 12 years post czer. Maybe sebab saya elakkan buat benda2 tu masa awal2 czer.

Kalau rasa sakit sangat better refer doktor