Tak cukup tidur/punya masalah kesihatan

Halooo momiessss... Nk tanya🥺.. Ibu ibu yg ada anak kecil/Baby tidur korang cukup tak??? Sampai Baby umur berapa ehhh Dorg asyik bgun malam?? Coz bby sya dah 3 bulan pun kerap bgun malam. Pastu normal ke kalau tak cukup tidur mmg akan pening kepala pastu pandangan pun kdg mcm kabur, berbayang dan susah nk fokus pada objek... 3 bulan dah rasa Gini.. Sbb malam sya mmg susah nk tido... Klu siang pla x dapat rehat dah.. Coz kerja... #ingintahu #firstbaby #seriusnanya #firstmom #pleasehelp

1 Balas

Baby sy dh 9bln pun tido saya xlena. Bab bngun mlm, bby dh kurang. Cuma skrg bby dh blh tido bgolek, risau dia golek jauh & tido meniarap lama2. Fasa nb - 2 tahun ni mmg ibu xkn cukup rehat sbb ini fasa rapid growth bby. Sy working mummy pun mmg terasa penat, lg2 ulang alik rumah - tmpt kerja pn dh 1 jam.

1y ago

Sabar ya. Suami sy pun kerja syif, jd mostly sy yg jaga wktu mlm. Plus bila bby 6 bln, dh mula kena masak utk htr ke pengasuh. Enjoy the moment sbb bila bby dh berubah bulan, kita xnmpk dh karakter dia yg lepas2 ☺️