Scan tak sama dengan usia kandungan yg sepatut nya

Haloo semua . Normal ka scan tak sama dengan usia yang sepatut nya . Kalau di ikut kan 9 weeks tapi tadi 8 weeks 😭. Risau pulak tapi doktor cakap ada hearbeat . Tapi bentuk tak nampak sangat . Ada kah ibu ibu yang pernah mengalami . - #pleasehelpAndAdvice

6 Balas

I checkup both private dgn KKIA, kalau private doc cakap jarak 7 hari okay, KKIA cakap jarak 5 hari okay. My case sebab I rajin catit 1st day last period and period saya regular je. Lagi satu, kadang2 ultrasound dgn pergerakan janin tak 100% jamin dapat detect size betul betul. So kalau risau just tanya doctor saje. Doctor mmg expect kita ada soalan2. Kalau doctor tak best Cari je doctor lain yang sudi dan sabar jawab.

saya ni bru blik dri hospital sbb turun darah.sptutnya kandungan 11week.tpi scan kt hospital bru 7week.tpi mse scan ad bby dan degupan jantung bby.cuma to lah tiba2 turun darah.ni pun blik kna pantau kat umh sentiasa pkai pad.klau darah msih turun dngn banyak dan perut sakit kna cpt g hospital

5mo ago

terima kasih ye sis.hrap sis2 semua pun kandungan baik2 sje

Okey je sis,sbb saya pn beza 2 minggu ,sepatutnya hari tu 11w tpy bila Dr scan baru 9w ,,klw Dr cakap semua okey ,,sis Tdk perlu risau

normal awak. saya pun lari 2 weeks. setiap orang lain lain. as long as dah ada heartbeat maksud nya baby dah menjadi ☺️

5mo ago

Tq awak dah bkongsi

Normal sis. Saya beza 2 minggu sepatutnya 9w jadi 7w. Sbb period saya irregular. Jadi ikut scan ya bukan kiraan kalendar

5mo ago

Tapi bby okay jak kn sis takda apa apa

sya pun, lari 1 weeks. ekotkn 6w time scan. last doc ckp 5w. Alhamdulillah bby dlm kntong n ada heartbeat.