#Betis sakit#

Halo mommies nk tanya sy pregnant 9week petang kemarin sy teman anak sy pergi kidszoon sy ikut masuk bahagian bola2 tu yg bnyak jd ada la tepijak bola2 tu kuat lepas tu baru sy ingat org cakap tengah mengandung ni x boleh pijak benda yg keras2 bahaya boleh mnyebabkn darah beku.jd sy jadi risau sbb tapak kaki kiri x selesa betis pula rasa sakit rasa mcm lenguh bila jalan atau duduk sakit kadang smpai ke lutut. Ada tk mommes dkat group ni pernah mcm ni .risau pula

1 Balas

pijak benda keras sampai darah beku tu mitos. darah beku bukan boleh terjadi hanya sebab terpijak benda keras. ‘byk org cakap’ tu doktor ke? kaki lenguh tu kemungkinan besar sebab awak aktif ikut anak bermain. masa mengandung mmg jadi lagi cepat lenguh sbb ada hormon relaxin yg menyebabkan tulang/muscle kita ‘loose/relax’. boleh google psl tu

1y ago

tq puan, risau sbb tapak kaki lenguh sngat smpai ke betis