tips biasakan balik baby dengan susu bdan

halo mom , boleh tak bagi tips cara untuk biasa kan baby menghisap balik payudara kita sebab baby saya taknak hisap payudara saya langsung sebab terbiasa dengan susu botol #firstbaby #firstmom #pleasehelp #ingintahu

1 Balas

Usia baby awak? boleh nak baby directfeeding semula. cuma akan ambik masa sebab baby awak dah dlm kategori nipple confuse. sebab tu baby reject directfeeding. nak pujuk baby directfeeding balik boleh. tapi mental fizikal awak kena kuat la. sbb nak pujuk baby akan ambik masa juga. *banyakkan skin to skin dgn baby awak (mean awak shirtless & baby awak pakai pampers je) pujuk dalam masa 10-15min setiap hari. pujuk sebelom feeding que baby awak. jngn offer masa baby awak dh melalak ngs confirm baby reject. cuba cari suasana tanpa gangguan bnyi dn bilik dlm keadaan suram. mandi dgn baby utk baby rasa sentuhan kulit awak. boleh juga offer time baby awak tengah mamai. boleh gunakan alat supplementary nursing system (cara nak buat boleh tengok dkt utube). selalu buat oral stimulation dkt baby awak yg nipple confuse (cara nak buat boleh tengok dkt utube)