Punca GBS!

hai,sy firstmom doc sahkan sy ada GBS diawal kehamilan 'mcm mana cara nak hilangkan diberi antibiotik pn masih ada.. #firstmom

3 Balas

Saya pernah baca post Dr. Imelda Balchin, actually rawatan gbs ni berkesan bila awak dah nk bersalin. Time tu akan on antibiotik utk kurangkan risiko baby kena jangkitan. Kalau rawat awal2 tak berapa nk berkesan pun sebab anytime gbs boleh dtg balik. Cuba awak search post dia

GBS tak boleh hilang sis. Kuman tu antara aktif atau tak aktif. Next pregnancy pun awak akan di label as GBS carrier. Untuk rawat keputihan tu, awak boleh kurangkan makan manis. Makan plain atau Greek yogurt. Minum air dengan secukupnya.

boleh Cuba minum yakult yg kurang manis Tu setiap hari