Scan untuk confirm kehamilan

Hai..saya baru lewat period 4 hari..dan positif bila test...bila sy boleh buat scan baby di klinik swasta ye?#firstbaby

4 Balas

tahniah sis...tunggu period lewat 2 minggu. scan la utk tgk dlm rahim or tak. walaupun nmpk kantung sja, jnji tau dlm rahim. lepas dah scan confirm dlm rahim, tggu la 8w ke atas baru scan lg..utk cek heartbeat dn prkembangan baby.

Boleh je sis kalau swasta utk comfirmkn preggy ke x.. hihi nanti dr explain apa yg ptt.. tp kalau awal sgt slalunya nmpk kantung je..

6 weeks dh bole sis. kira dr hari first last period. saya 6weeks dh dgr jntung bby

8 weeks and above.