Susah Buang Air Besar

Hai,kalau trimester 2 sembelit baby dalam kandungan okey tak bila kita meneran masa buang air besar ?

2 Balas

baby okay je, takkan keluar lagi sebab dia tak engaged pun lagi. cuma risau awak yg akan kena buasir nanti. jangan meneran. banyakkan makanan2 yg bantu penghadaman atau boleh ke farmasi minta ubat lembutkan najis.

baby okay je. kalau awak sembelit, awak berisiko nak kena buasir. pergi beli ubat lembut najis, lactulose syrup, kat farmasi.