SAKITdiBAWAHPERUT

haiii nak tanya,nOrmal ke dah masuk 12w selalu sakit mencucuk rasa dibawah perut sebelah kanan.. atau sebab saya selalu buat kerja jadi sakit? atau saya perlu jumpa dOc? tak perlu dirisaukan?#seriusnanya

10 Balas

Sy dulu dari dpt tahu prgnant smp 11-12week mcm tu..xselesa perut dan rasa cucuk tiap masa..skrg alhamdulillah dh xde rasa..kdang2 je lau lapar ke rasa jgk..dlu tnya doc, doc x ckp apa..org ckp normal

Samalah saya, kadang ii kalau terlalu bnyk berjalan atau berdiri mesti sakit. Tp nurse kata normal je sbb otot rahim kita nk mengembang.

1y ago

Sma mcm sy hrp itu normal jg kan ..

Normal je in sya allah sbb 2nd trim ni baby membesar so perut kita mengembang. Elakkan penat n buat kerja berat. Banyakkan rest okie

1y ago

baik²,terimakasih respon.. ☺️

baik pergi jumpa doktor..Sy ada cyst .ingatkan sakit sebab cyst .rupanya air kencing Kotor yg buat sakit

Sy bawah 12 week hri2 menyucuk2..lps 12weeks kurang dh..skrg lau mkn byk je jadi x selesa perut

Hello.. sy pon mcm tu.. lagi2 bila kite batok rase menucuk kt ari2 tu.. tp normal mcm tu..

Sama sy skrg tgh rase sakit sikit tak selesa bahagian kiri bawah perut 13minggu. Pelik jgk

1y ago

bOleh jadi jugak ye.. tapi,kalau dah tidur semalaman rasa sakit tu hilang terus..

Normal, kdg2 saya rasa mcm tu juga. Kdg² rasa sakit mcm nk period tu

mungkin juga sebab kurang minum air. Cuba kerapkan minum air

1y ago

tak tahu laa,minum sahaja air 5/8gelas sehari.. tapi,terimakasih maklum balas ye.

kan awak.. risau jee..