Pregnant boleh makan pedas atau tak?

Haiii, nak tanya kalau pregnant ni boleh makan makanan pedas atau tak? Sy first pregnancy and alahan teruk sangat. Sebelum ni tak boleh nak makan nasi & suka yang masam² ja, sekarang pula dah tak boleh nak makan kalau tak pedas 😢 risauu sebab kawan kata time preggy ni tak boleh makan pedas² tapi kitanya mual kalau makanan tu tak pedas. #bantujawab #SeriusTanya

1 Balas

boleh tp moderately. sbb usually awl2 pregnant ni klu mkn pedas blh jd pedih ulu hati...nti nk buat kerja, nk tidur memang siksa

2w ago

ooo kesan dekat kita ja la kan, baby xda kesan apa²?