KAKI KEMBANG SELEPAS BERSALIN

Haii soalan macam lawak sikit tapi nak tawu je 🤣 ade tak yang perasan mcm sy insecure kaki bengkak lepas bersalin . So sy sangat aware pasal kaki . Yg saya perasan, bila baring , bangun tidur kaki bentuk biase la . Tapi bila dah bergerak banyak , diri banyak , duduk lama , kaki tu macam kembang sikit area betis ke bawah . Tu tanda ade penyakit atau takde pape pun sbenarnye ? 😂 sakit tu takde laa cuma ade rasa lenguh2 je . Sy sekarang dah habis 60 hari pantang . #ingintahu

1 Balas

Try tanya nurse kk. Sbb lepas bersalin kan dorang ukur lilit betis tu. Kalau bengkak takut blood flow problem. Dah 60 hari pelik juga masih ada bengkak. Saya dah beranak banyak kali tak pernah pula bengkak

6mo ago

Tu laaa bila tunjuk nurse kk dyeorg cakap tk bengkak pulak . Sebab dyeorg tekan2 kaki ni skali