Pecah air ketuban

Haii.. Saya nak tanya. Boleh terjadi ke air ketuban pecah time kite tidur? Saya risau tengah sarat ni saya tak sedar air ketuban pecah. #firstbaby #ingintahu #seriusnanya #firstmom

6 Balas

bole sis ketuban pecah time tidor...tahu ii basah ja tilam...sy pon tnggu hari ja n tgh sarat ha🥲...mcm sy pon first mom so sy setiap masa check kot ii ad turun tanda😂risau xperasan ka ap ha..

kalau saya dulu ank 1st bngun tido pagi tgh mamai bngun je trus pecah air ketuban pastu ckp ngan mak ada air ni kluar sndiri trus mak ckp siap2 pergi hosp ..

pengalaman sy, sy terjaga rasa nak kencing turun dri katil terus air ketuban pecah. kejut suami pergi hosp, check bukaan 3 nak ke 4cm dah ..

boleh , taw taw bgn basah ja . nanti kita akan sedar jgk sbb lama2 rasa sakit . contraction akan makin kuat .

mmg akan rasa punya kalau tgh tidur mesti tilam akan basah

air ketuban blh pecah bila2 masa. blh pi LR terus

12mo ago

Tak terasa pun sis. Kita tak sedar pun dia keluar. Sedar2 dah basah je