Kandungan pertama

Haii , saya nak bertanya, memang normal ke selalu sahaja rasa nak muntah, kadang berkali2 juga dalam satu hari, kandungan saya baru 7w3d, ini anak pertama saya #firstmom #ingintahu #firstbaby #bantusharing

5 Balas

Saya kali ni masuk 3 kali prgnant, seblum ni 2 kali sya gugur week 12 kantung kosong, second week 7, sblum ni alah biasa ja, kli ni je truk sikit, mmg pagi muntah ptg mntuh mlm muntah, pagi tu mmg kerap lps brkfast, penangan dia lain sikit, hsbnd pun jdi pening mual. hehe, kak kak ipar kata kalau alah kuat, kandungan kuat. Insyallah doa semoga kita baik baik sjaa

Itu namanya morning sickness. Normal sbb hormon kita nk adjust, klu rasa smpai menganggu aktiviti harian, blh ke klinik minta ubt. Sbb blh jd dehydrated klu terlalu kerap muntah.

samalah dgn saya, sekarang usia kandungan 8w2d dan ini firstbaby juga. rasa letih sangat kan badan sebab loya dan muntah. harap kita sama sama kuat 💪🏽

normal. memang begitu la bila first trimester. dua kandungan sy sblm ni bgtu. masuk 16w baru ok. yg ke 3 ni ok sikit,hanya 2 minggu sja alahan

sama la..saya hari ni cukup 7w alhamdulillah..alahan pun tak banyak cuma rasa penat je