SELEPAS KENA SELUK DOKTOR ADA KELUAR DARAH.. HAMIL 13 MINGGU..

Haii mummy2... Semalam sy ada keluar setitik 2 3 kali keluar mcm tu... Sy risau n sy terus bawa pegi klinik.. Cek.. Pastu dktor tny ada jatuh ke apa ke.. Sy ckp mmg tak de.. Lepas tu dia cek miss v.. N dia ada seluk pakai satu benda ni.. Mmg ada darah.. Lepas tu dia scan ckp kantung msih ada.. Baby belom nmpak lagi..tp dia ckp msih ok lagi.. Pastu balik rumah semalam.. Mlm td ada keluar darah mcm d gmbr ni tp tak sakit perut.. Pagi ni td pun mcm tu juga.. Baru ada rasa sakit mcm segugut kt bwah perut.. Kenapa ye mcm tu..?normal ke darah keluar lepas kena cucuk dktor masa dia cek semalam? Nak g klinik tp appointment esok pagi.. #seriusnanya #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #firstmom

SELEPAS KENA SELUK DOKTOR ADA KELUAR DARAH.. HAMIL 13 MINGGU..
2 Balas

masa jumpa doktor esok , tanya doktor, perlu ke sis makan ubat duphaston untuk hentikan pendarahan . bab seluk tu tak dinafikan sebab sebelum ni saya pun kena seluk pakai muncung itik ( istilah sesetengah doktor ) untuk check keadaan rahim. maybe sis punya keadaan pun sama macam saya, saya ancaman keguguran masa first pregnancy dulu. banyakkan bedrest ya 🤗 kalau boleh kerja rumah ke , masak ke apa ke, jangan buat dulu 🤗 make sure tanya pasal duphaston kat doktor ya . ubat tu ada pros & cons . jadi tak bolrh makan tanpa nasihat doktor yang rawat sis 🤗

2y ago

oh ye ke ? takziah ya kalau dah disahkan begitu . kalau terbuka tu memang takde harapan sebab masih dibawal kandungan. banyak bersabar ya 🤗 Insha'Allah Allah SWT akan gantikan yang lebih baik 🤗 mak saya cakap kat saya masa saya keguguran, mungkin sebab baby yang nak gugur tu akan mendatangkan mudarat untuk kita atau ada sebarang masalah masa tumbesaran kemudian hari & mungkin kita tak mampu nak hadap ujian tu, sebab tu Allah tarik dia untuk masuk syurga tanpa sempat jumpa mak ayah terlebih dulu 🤗 sebab Allah takkan uji kalau hamba dia tak mampu. jangan stress, bersedih . saya faham perasaan kehilangan sebab saya pernah rasa 🤗 berpantang lah seperti barsalin biasa . kalau awal kandungan lg, 2 minggu pun dah okay . saya pantang 2 minggu , berurut naikkan peranakkan & lembutkan urat area tepi peranakkan mandi air herba , makan panas2 , bertungku, stokin dan sebagainya . ingat ya sis 🤗 sentiasa ada pelangi selepas hujan. khabar duka hari ini akan jadi pengajaran untuk lebih berhati2 kemudi

bulan 4 lps sy threatened miscarriage, mule2 scan nampak kantung then next scan kantung xde.. then klinik swasta refer hosp.. sbb just ade spotting.. lps doc seluk, doc kata rahim still tertutup.. tp lps tu kuar darah mcm sis ni.. then esoknye start bleeding n gugur.. sis check dkt klinik mne?

2y ago

Ya sis... Sy harini cek baru tadi.. Dn dktor cek rahim sy dha terbuka dn d sah kan incomplete miscarriage.. Mmg gugur dha... 😭Kena tggu 2 mggu lagi dktor bg masa tggu kantung tu keluar sendiri.. Kalau blom keluar juga nanti terus refer hospital 😥ni first pregnant.. Sedih sgt2...