Cirit birit

Haii mommy's..sy first mom,29 minggu .nk tnye harini cirit birit je..pstu sakit perut memulas mcm tu ..sakit pinggang,rase mcm mengeletar tubuh ..ad mommy's bleh bgithu x normal ke mcm tu??

2 Balas

bru alami cirit birit minggu lepas, sy pregnant 28 minggu ms tu. 1st day sy tahan je sakit, 2nd day pegi klinik, buang air besar stop tp sakit memulas & perut mengeras x hilang.sakit sgt x boleh tido. sbb 1st time mom, sy risau sakit tu ialah contraction. 3rd day sy trus ke emergency & kene msk LB , buat CTG. Alhamdulillah rahim xde contraction & heart beat baby ok. mmg mslh perut & usus sy yg sakit sbb cirit birit tu. so gynae bg 2 jenis ubt, smecta & ubt tahan sakit specific utk perut/usus cramp.

Tak normal. Kena pergi klinik