Makan zincofer perut mengeras

Haii mommy semua, nak tanya kalau makan zincofer ada effect baby mengeras ke? Saya selalunya akan makan zincofer sebelum tido , tapi selalunya akan terskip sbb mengantok ataupun minum susu lewat. Problemnya di sini kalau tak makan zincofer baby gerak normal, tapi bila start makan ubat mesti akan mengeras lama tak boleh nak tido. Btw, Hb saya maintain normal jaa makan ubat or tak, dulu kk bagi obimin sjk masuk 3rd tri nurse tukar ke zincofer . Mintak pandangan sbb sya #firstmom

10 Balas

Saya tak sesuai makan zincofer bila makan badan jadi lemauu muntah muntah. Saya tukar pada iberet. Tapi kena beli sendiri. Kk takda sediakan. Makan iberet perah air limau sikit telan sekali dgn ubat tu. Doc yg suh saya buat mcm tu. Alhamdulilah hb pun cantik dh

2mo ago

lagi stu zincofer buat najis jdi itam hahahah

better refer docter / nurse kat kk ..lain orng lain ubat nya ...ada yg boleh telan ada yg x boleh ...ada yg mcm ni ada yg mcm tu...saya dri first trimester and now dah msuk 3rd trimester alhamdulillah zincofer still lgi blh telan...better refer kk ya?

sama dgn sy..Baby mngeras2 pastu mual n muntah2.bdn jd berat..mata mgantuk jd lemak..pastu pegi klinik..sy xmau ubat tu..skg sy mkn maltofer beli sndri...baru ok...sy mkn mlm je zincofer tu nurse suruh mkn mlm..tp siang lmbik xbole bgun..bdn jd lemah..stop bru ok

saya alah zincofer. lepas makan, paling lama boleh tahan 1jam. lepas tu muntah! kali pertama muntah tepi jalan ? biasa tgk orang lain, kena kat diri sendiri ? alhamdullilah ada yang memahami siap tunjukkan paip ?

sya alhmdulilah makan zincofer okey sktkt ni makan 1 jam sblm makan or slpass klu slah makan ulu hti pedihh mcm nk terbrmkk?

sy seblum ni mkn fumarate sembelit, tukar mkn zincofer Alhamdulilah hr2 lawas x sembelit..maybe bdn x sesuai kot,better tukar mkn obimin smula

2mo ago

sama mcm sy.. sblum nie makan fumarate taik jadi sembelit dan kerap berdarah. lps tu tuka zincofer, ada juga sembelit sikit mungkin sbb sy dah nak masuk 9 bulan, jadi ada juga susah nak berak tapi alhamdulillah setakat nie takdak lagi kuar darah mcm darah buasir sebelum nie

sy sebelum ni makan obimin, semalam nurse bagi zincofer. dia pesan better makan dgn air masam, belum try lagi. harap2 serasi la

saya pun sama mcm tu last2 mkn asid folic biasa je sbb masuk 3rd tri tk bole telan nk termuntah?

macam saya x serasi ngan zincofer, pastu doc tukarkan ubat lain

cuba awak try iberet