siapa pernah mengalami?

haii mommy, maaf klu gambar kotor sikit.. just nak tanya siapa dkt sini pernah mengalami mcm ni? keputihan yg teruk campur darah. sblm ni sy xpnh kne, ni first time mom n first time baby.. sy dh 2 kali bt test HVS mmg disahkan ada fungus candida. sy tkut jd apa² dkt baby...😢#ingintahu #firstbaby

siapa pernah mengalami?
3 Balas

Sy masa awal bulan 2 kena mcm ni jgk..ade 1 hari lepas kencing keluar darah,sebelum ni keputihan mcm ni lah..lepas keluar darah terus g hspital,kena tahan wad 3 hari,lepastuh kena injet kt bontot 2 kali,untuk matangkan paru2 baby,dktor kata sy berisiko bersalin awl,masa tuh 32 minggu..dktor kata disebabkan keputihan mcm ni sy kena contraction awal..tp lepas keluar wad,Alhamdulillah dah ok..x ade keputihan warna mcm tuh..skrg dah 38 minggu,tunggu masa je nk bersalin..

1y ago

doktor just bg ubt utk masuk dlm vagina, pastu dia tnye saya nak balik atau stay hospital? saya jawab nk balik.. sbb klu stay, doktor kata klu still xde bukaan sy dipaksa induce 😖😣 kdg risau jgk sbb keputihan cmpur darah. lg² nk dkt duedate..

mse sy check dkt KK doktor kata sy ada fungus candida. fungus candida ni smua ibu pregnant ad. lps bersalin hilang dh

better pergi klinik ye sis. semoga dipermudahkan 💕

1y ago

doktor ckp ape sis