Keputihan normal atau tak?

Haii mommies,saya mau bertanya.. Saya pregnant dah 37 week. Dari 1st trimister saya ada kputihan tp pekat mcm berketul n berwarna hijau cair. Saya pernah bgitau dktr psal kputihan saya ni n pernah buat test yg masuk muncung itik tu. Tp dktr kata just kputihan d sbbkan kulat. Saya pula was2 sbb saya baca kat internet kata klau kputihan warna selain warna putih ni bhaya 😅. Lagipun time dktr chek tu saya baru je bersihkan kputihan tu waktu pagi sblm pgi klinik. Klau x dibersihkan kputihan tu akan bkumpul byk dlm faraj n rasa gatal. Tekstur dia mcm susu basi yg berketul2 wrna khijau2 an. Saya bingung nak buat test lgi atau x 😣 apa pendapat mommies smua ? Ada x yg berpengalaman mcm ni? Kalau keputihan gbs mcm mna bentuknya? 😅 #bantujawab #Sharing_dong_Bund #SeriusTanya #ingintahu

2 Balas

Ada buat test utk GBS tak ? kadang2 GBS detect on 3rd trimester

1w ago

ohh maknanya keputihan biasa, cumanya kena kerap jaga kebersihan. Rajin ganti pantiliners & jgn guna feminine wash. Amalkan makan yogurt

Syukur bukan gbs, dh try buat Sitz Bath? Mntau mbantu.