Due date 27/6. Kena serah diri 26/6. Gdm on diet control

Haii ibu². Sapa kat sini due date 27/6 tapi dah bersalin? Risau ni nak kena serah diri 26/6 sebabb gdm on dc. Baby masih selesa dalam perut. Ramai yg tegur perut dh jatuh bawah. Kita nak tengok baby tapi baby takmau keluar lagi🤧😂. Share laa ibu², apa yg ibu² rasa waktu sekarang. Boleh tambah ilmu. #Anakfirst

8 Balas

Same. sy due 27/6 . gdm on dc nurse suruh serah diri 26/6 . tp sy dah beranak 3 hari lepas 15/6 . sy takde ape2 tanda , contraction datang pukul 4 pagi, jam 6 pagi baby dah keluar. harap urusan awak dipermudahkan ye mommy

1y ago

bestnyaa🥺. saya kena false contraction. tapi takda apa pun. baby masih selesa dalam perut. lagi berapa hari nak serah diri. risaunyaa🤧. Inshaa Allah aaminn 🤲🥰

sy 28/6.. gdm jgak.. kna masuk Shari before klau takbsalin jgk ,induce doc ckp.. tpi tnda mlahirkan tu mcm belom nmpk lgi. ghisauu.. pressure dkt pelvis smua tu ada rsa. tpi tnggu jgak mcm tnda2 beso yg nmpk jelas lgi tu.

1y ago

sama jugak. semua benda dah rasa. lendir² pun dah keluar tapi takda apa² contraction. minum kembang fatimah, jalan itik, makan durian tapi takda apa pun. baby macam selesa dalam perut🤧

samalah due kita.. tapi sy hari serah diri sudah.. induce.. semoga kita dan baby sehat 🥰dan Allah SWT permudahkan segala urusan kita dpt bersalin normal.. Amin ya Rabbal Alamin 🤗

sama dgn saya due date awak..20/6 jmpe pakar lagi..tanda2 nk bersalin takde lagi setakat ni..baby selesa lagi duduk dlm perut..rse mcm kne serah diri je

1y ago

ya sama macam sayaa. last jumpa 20/6 ni. serah diri 26/6. risaunyaa🤧

saya due 11/7 , gdm on diet, tp baby buat surprise. contraction tiba2 pd 13/6, beranak keeseoknnya. xsgka ingt gdm baby xkeluar awal🙌

saye due date 20/6 serah diri 5/6 noww dalam berpantang . gdm on ubt 😊

saya pun gdm on diet🤭mmg doc suruh serah diri awal ke sis??kene czer ke?

1y ago

ya sis. memang kena serah diri awal sehari sebelum due date🤧. kena paksa bersalin. rasanya kena induce la kot sis. kalau darurat je baru kena czer🤧

Sy due 22/6 dah selamat bsalin 5/6 🫢