Susah bernafas

Haii ibu ibu nk tanya.. bila pregnant normal ke kerap susah bernafas? Kadang tu smpai nafas berbunyi. Sy ada sejarah astma msa umo 18 tapi jarang sgt kne attack. Rasanya 2 kali ja kot. Tpi bila pregnant ni saya mmg susah bernafas. Badan lemah sgt. Stiap mlm sy guna inhealer biru. Padahal lama dh sy x guna. Perlu ke pi hosp? Tlg sy.. #seriusnanya #firstmom #pleasehelp

1 Balas

yes. pls consult doc. kdg2 bila preggy sakit yg x prnah ade pun ttbe ade sbb bdn kerja lebih sbb berkongsi dgn baby skli. cth mcm darah tggi or kencing manis. hormone pun x stabil sgt time preggy ni. so mmg kena alert sikit dgn kondisi badan. sbb klau awak x cukup nafas, bahaya jugak utk baby sbb baby kongsi oksigen dgn ibu.