Mee segera?

Haii.. Boleh ke kadang2 teringin sangat nak makan meggi?? Nak makan tapi takut pulak kalau ada effect dekat baby😭#firstmom #firstbaby

10 Balas

sy mkn je . dri awal pregnant smpai 5bln da ni . cuma jgn laa hri hri mkn . sy mkn sbln 2 3 kli je , kalau tkde makanan sgt . mmg mggie jela . alhamdulillah scan details bby okay , berat smua okay .

saya pon takut jugak nk makan.. tp xtahan punya pasal, makan je🤣.. cuma sebulan tu sekali mcm tu je la,jgn kerap sgt,sekadar hilang teringin je..suami siap beli ramen pedas tu lagi🤣

Masa first trimester makan sbb teringin. Makan 2/3 kali jugak la. Skrg ni dah tak rasa lgsung nak makan. Kalau teringin tu makan je, tpi jgn kerap. Buang rasa ngidam tuje

saya sebulan sekali ada makan jugak tp air rebus mee maggi dia tu buang . lepastu kuah rempah maggi tu saya tak hirup sangat . tambah lah sayur n telur huhu

boleh je wak, tapi jangan kerap ye.. sy pun bantai ramen yg pedas tu sebungkus 🤣 nurse sampai gelak sbb sy mcm2 ngidam 😅😅

sye pun jenis mengidam mee segera jugak ,, hadkan sebulan sekali je mkn .. masak magy air first tu buang ..

Sya pn mkn je... tp air masakkan pertama sya buang pastu baru ltk air baru... tp x krp..

bole, tapi jgn kerap sgt, sbb mmg tak elok sgt kan.

boleh je mkn sekali sekala

mkn je tp jgn hari2