Due 9/5 masih tak ada tanda🤣

Haii ada ke mommy2 yang rasa malam sahaja sakit sgat berhari2 , mcm benda nak keluar menurun , dgan babynya aktif tapi tak turun tanda , siang tak sakit langsung, apa mommy2 buat ye, #firstmom #bantusharing

9 Balas

sy due 10/5, tanda xda. tp kadang2 tu false contraction tu ada jgak rasa. sakit kt pinggang mcm nk trcabut. tiba hilang. kdang rasa sakit tegang kt bawah perut. bby slalu nk mgeras je. time mgeras tu mmg tgkap sakit kt pinggang skli. lpastu hilang. nk bjlan trun naik tgga mmg penat, prnah kne perut rasa bisa. tp bby xnk kluar. duduk rumah mampu buat senaman cpt bukak jln je ni... harap2 bby cpt kluar. risau bkn czer je. risau kne pksa bersalin, enjet bg contraction msuk belon semua tu.. lg ngilu rasa

1y ago

Semoga di permudahh kan urusan mommy2

sya due 13.5 jumaat lepas kena cirit birit + muntah p hospital cek bru bukaan 1 dorg suruh balik sbb baby ok.. pastu mucus plug da kluar sejak isnin haritu .. cek lagi baru pembukaan 2 doctor buka laluan & suruh balik 😩 sejak tu ade kluar bleeding skit pastu contraction dtg & pergi stiap mlm.. klo siang x sakit sgt.. nak pergi hospital tkut kena suruh balik lagi🥲

1y ago

Hmm agaknya yg sakit mlm2 nie kemungkinan beranak mlm kot, siang hilang terus rasa sakit ,

due sy 8/5.. masih blum ada tanda juga.. tp kita sama wei bila nk mlm jer sakit sngat bhgian bwah perut mcm ada benda nk kluar.. nak p cek bukaan tp tkut kna halau sbb blum kluar tanda apa2 lg🥲

1y ago

sma la sis, sy due 27 mei tp dah 2 mlm skit pinggang ngilu bawah perut. tp siang ok jew

Sy pun sma sis xde tnda2 lgi.. Sy pun due 9/5 jgk. tdi bru gi klinik nurse kta gi 10 hri bln lgi check .. Sbb xde tnda2 sakit lgi😓😓tkut bersalin czer je

1y ago

Hahah.. Rsau jgk smpai skrg xde tnda2 lgi😅

Sama laa kitaa . Takde tanda lagi. Malam mmg rasa sakit tapi siang elok pulaa . Menendang2 baby ni. Due saya 10hb Mei. Cuma tu laa asyik nak membuang je .

saya due 8/5 tapi langsung xde tanda2 nk bersalin . kdg kencing rasa mcm ada benda nk kluar tapi langsung takde tanda . risau bersalin czer je 🥲

1y ago

Hmmm itu laaa , insyallah kita kena banyak doa , rasa mcm tak mau laa induce dll, kuat kan semngat ye mommy,

kita sama. time siang takde pula rasa sakit sakit, dtg je mlm sakit sana sini. tapi belum ada tanda lagi.

Due kita sama sis, sama juga takde tanda lagi. Cuma baby kadang mengeras. Sakit2 apa semua xda lg

boleh try buat senaman utk cepatkan bukaan

1y ago

semoga Allah permudahkan urusan awak