sediakan air awal dalam botol susu anak

hai.. sye ad persoalan.. biasanya anak sye akan bangun nak susu 2 kali pd tengah malam.. anak sye baby high demand, kalau menangis nak susu akan jerit sekuatnya dn tegangkan badan dia.. sye pulak kalau tengah malam pkl 3 pg mcm tu bangun dlm keadaan mamai, lambat nak bancuh susu dia, nak sukat paras air dlm botol mata kabur2x.. dn sye jadi takut dengar dia menangis nak susu tu..boleh ke tak ye kalau letak air awal2x dlm botol? bila anak sye nak menyusu je sye cuma perlu letak susu je..nak jimatkan masa..ada ape2x effect tak kalau buat susu air tak suam? btw anak sye 5 bulan.. #help1sttimemompls

15 Balas

Boleh je. Saya dari anak nb buat cmtu. Tapi ada baby yg jenis nk susu suam je, takleh sejuk. Kalau ajar lama2 in shaa Allah boleh kot

susu larut ja tpi kna kocam kuat2. ada sya tgok dlm insta org putih diaorang isi air siap2 ja. nk g travel pun senang.

Sy buat sedia n letak dlm heater susu , sebb susu formula expired lepas 4 jm , bby sy biasanya 2jm mnyusu

letak kelengkapan susu, air semua kt sblh katil.

7mo ago

tak tentu, kadang 3 jam kdng 5jam (kalau lena betul)

Beli milk warmer sis. Dekat shopee ada yg murah