Makanan yg perlu dielakkan

Hai. Sya mengandung 4 minggu. Dan sya ada termakan makanan pedas, telur goreng dan jugak nugget. Adakah ia akan memberi kesan pd janin? Sya amat takut skrg ni. Slepas makan baru sya buat research 😭#pleasehelp #bantusharing #ingintahu #firstbaby

1 Balas

Bgi sye tkde masalah klu sis nk mkn nugget atau mknn pedas...blh je mkn sis tp mkn utk amik rse2 cmtu blh la jgn kerap...mknn yg sis kne elak amik durian betik muda nenas air tebu...senang ckp bnda yg tajam2 tk blh mkn...kandungan msih awal lgi blh teruskn asid folic dan byk kn mkn buah2 dan sayur2 cmtu ye

2y ago

terima kasih sis. inshallah. doakan sya ya. sya bkerja di bhgian bakeri, takut sgt klu kena angkat benda2 berat.