Kalau tgh pregnant bole ke makan penadol ?

Hai . Sy nak tnyee , sye baru 6w dan sye skrg tgh demam dan sakit sgt3 kepala. Bdan panas sgt dan lemah . Sye xde makan ubat apa2 lagi , cuma sye nak tnye pendapat semua yg ade pengalaman mcm sye.. bole ke sye amik penadol?#pleasehelp #firstmom #ingintahu

6 Balas

Macam sy tetap pergi klinik, dapatkan ubat dpd doc, tp bila dah sampai rumah risaw nak makan.. Sy cuma banyakkan rehat, minum air masak, malam pakai cool fever yg adult.. Lagi satu boleh cuba kepit sapu tgn basah kat ketiak sampai kering, dah kering ulang kepit lagi.. Sy belajar dpd kawan cina.. 🥰🥰

PCM adalah ubat y paling selamat untuk ibu2 mengandung.. biasa sy akan ambil 1 biji dulu.. kalau okey sy xamik lagi.. tapi kalau still x okey 8jam seterusnya baru sy amik 2 biji

1y ago

Wc🥰

kalau boleh dapatkan nasihat doc . kalau mcm saya, doc saran pcm yang sesuai untuk ibu mengandung . poro x silap

1y ago

oh yeke tq sis.. sye cuma tuam pakai kain basah jee dlu . ubat3 x berani makan

boleh panadol. tapi bila demam time pregnant jangan tangguh2 utk ke klinik/hospital yea

boleh tpi jangan banyak yer

Panadol xboleh...