Tanda-tanda bersalin

Hai , sy nak tnya.. Kalau perut asyik ngeras, tapi xsakit tu tanda nak bersalin jgak ke? Kena gy hospital terus ke ? Sy due 31/12 ni.. bayi dalam perut masih aktif. Sy first time mummy. Sy tak tahu keadaan skang ni perlu pergi hospital atau pon tak... Tanda2 lain mcm keliar air tu semua takda lagi. Cuma perut sering keras.. #ingintahu #firstmom #pleasehelp

2 Balas

dh bslin ke sis? sya pon kerap jgk sakit..tapi still bole brtahan..adui date serah diri pon dh dapat..harap laa dapt bslin sblm trikh tuu..penat dh bawak perutt..

4mo ago

hehe terima kasih, Alhamdulillah 🥰InnSyaa Allah.. Semoga dipermudahkan urusan dan bersalin juga sis

klu perut ngeras tak sakit tu braxton hicks. klu sakit smpai sakit pinggang bawa kebawah, ni baru contraction.

4mo ago

ya. tapi by now dh blh exercise, brisk walk bg ada bukaan.