Adakah tanda sembelit???

Hai smua , sya first mom . Ank dah 6 bulan start makan dah masa 5 bulan lebih atas saranan . Tapi sjak makan ni dia berak 3 4 hari sekali. Lpas tu hRi ni dia berak 2 kalitapi najis sikit ja. Sejemput mcm tu. Adakah itu tanda sembelit? Atau pun normal? Anak sya x meragam . Dia aktif mcm biasa #firstmom #SeriusTanya

2 Balas

2w ago

Sya dah pergi klinik. Dktor bagi ubat 2 jenis . 1 makan 1 lagi cucuk kat bawah. Sya dah bagi ubat makan tapi dia still x berak. Tapi bila guna ubat cucuk bawah dia berak. Lpas tu lusa jdi x berak lagi. Risau pula .

Najis berketul, keras, berkemungkinan sembelit. Kalau texture masih lembut dan sedikit pejal, okay je. Normal.

2w ago

Tak berketul sis .