Kalau kita selsema anak bf boleh jangkit x?

Hai smua nak tanya kalo kita selsema anak yg bf boleh jangkit x ? Sya x cium dia . Cuma dia bf ngan saya . Lpas tu sya ada ltak bawang merah dlm blik. Sya xda batuk. Cuma hdung gatal&sumbat je. #firstmom #ingintahu

3 Balas

Boleh kalau tak jaga SOP. Bila jaga InshaAllah tak berjangkit. Pakai mask, basuh tangan setiap kali nak pegang baby, jangan cium baby, jangan kongsi makanan dengan baby. Kalau awak maksudkan susu ibu itu berjangkit atau tidak, jawapannya tidak.

Boleh. Saya bf pakai mask pun anak tetap kena. Last2 cabut je mask sbb dah terjangkit. Maybe ada la tu terkeluar kt mana2 kuman selsema

blh..klau ada mask blh pkai.. pastikan tangan ngn baju bersih