Seafood lepas pantang

Hai siapa pernah makan seafood lepas pantang and gatal gila kat Luka jahitan? Pls help nak buat apa. Saya cuma makan apa yang mak saya masakkkkk

4 Balas

Sebelum ni memang alergik juga dengan seafood ke awak? Luka jahitan dah sembuh? Maaf saya tiada pengalaman sebab saya takde alahan atau alergik dengan apa2 makanan.

Saya yang fav seafood pun tak berani makan lepas pantang 50 hari sis. Saya tahan je demi luka & baby. Takut susu ni turun ke baby pulak

minum air nenas utk potong the seafood acid. then kalau gatal kt luka jahitan pakai minyak gamat.

seafood memang tak leh mkn spatutnye sis kalau ade luka ni. lepas ni hati2 ye