Keputihan Putih Telur

Hai! Siapa ada pengalaman yg sama? Seminggu sebelum tarikh period, tapi ada keluar keputihan pekat mcm putih telur tiap kali kencing. Kenapa ya? Sy masih TTC. Tak pernah pula keputihan awal sangat mcm nie.

3 Balas

awak boleh search jnis2 keputihan..if subur, egg white jernih n moderate (tak too kental or watery).. kalau keputihan berbentuk cairan,ini selalu berlaku selepas period.timing2 nk sbur sbb bila bsama, sperm mudah masuk n berenang...kalau dkt2 nk period, keputihan akan jd kental sbb kurg subur dan bila bsama, peluang nk hamil jd kurg sbb sperm xdpt nk gerak disebbakan kptihsn pekat

1y ago

Okay sis.. Keputihan nie putih jernih. Tapi dia mcm jelly panjang.. Bukan yg pekat putih susu. So confuse jgk..

keputihan putih telur tu drpd apa yg saya belajar2 dari doctor kt tiktok itu tandanya awak tgh subur sbb telur dh pecah. so boleh bersama time tu :))

Then how sis u pregnant ke?

9mo ago

Blm rezeki lgi sis. Doakn saya ya. 😊