Pembedahan polip

Hai. Siapa ada pengalaman buang polip di swasta? Boleh saya tau berapa kosnya? Selepas buang polip adakah akan tumbuh lagi?

3 Balas

sy bru je buang polip kat dinding serviks, tp mse buang tu kat hospital kerajaan bhgian o& g. dr pakar yg buang polip.. x besar sgt hnya 0.5 cm.. polip akan dihantar ke makmal tuk pastikan dia benign iaitu hanya ketumbuhan biasa atau sel kanser. kalau bleeding atau spotting mse ada polip insyaallah akn hilang bila buang polip mcm sy. sbb ada polip yg non active bleeding atau active bleeding.. dekat swasta sy xtahu berapa kos dia.. tp mse sy pg tu hanya bayar rm5 je. tgk pada rawatan nk buang polip tu mcm mana.. mcm sy dr hnya gunakan forsep je sbb nmpk jelas dan boleh ditarik bila speculum dimasukkan. polip boleh tumbuh balik sis. kalau da buang dan tumbuh lg yg kedua tu biasa dr akan suggest buang selepas bersalin.. harap info ni membantu ye.

8mo ago

skrg sy 35 minggu

Awak dah buang polip kan, dia tumbuh balik tak? Dan skrg awak ada anak lepas ada polip tu?

polip di bahagian mana tu?