Gigitan serangga kecil

Hai semuanya. nak tanya losyen apa yg boleh hilangkan bekas gigitan serangga kecil ni. xkisah harga. apapun demi anak. 🥺 Sedih tengok hampir satu badan ank macam ni Xsedar pun time kena kena gigit tu. dia asyik main. xda nangis meraung kesakitan ke apa. Sy tahu pun time tukar diaper sebelum nak tidurkan dia. Rasa mcm xmampu jadi ibu yg tbaik😢#bantujawab

Gigitan serangga kecil
2 Balas

anak saya pernah kena. meraung raung dia. saya sentiasa bersihkan katil, baju dia, 1 rumah tp kena jugak. kalau banyak boleh sapukan hydrocortisone 1%, kalau sikit pun boleh je guna. sapu nipis nipis je. bila dh berkurang cukup sapukan calamine yg liquid tu ataupun cream. semoga membantu. untuk kawasan persekitaran dia sis boleh beli bug spray organik. boleh cari kat shopee. sy mmg guna tu & alhamdulillah tak kena dah mcm ni

4mo ago

Tq tau. Nnt sy cari dn beli

Banyak sangat ni awak. Ada baiknya bawa ke klinik. Sambil tu bersihkan tempat tidur baby, almari pakaian baby Anak saya pernah juga kena gigit tapi 1-2 biji je. Lepas tu hilang sendiri dan anak saya tak meragam.

4mo ago

Tu lah. xpernah mcm ni pun. risau ada effect ke apa. tempat tidur dan almari pakaian baby sy memang kerap bersihkan. tp xtahulah 🙁 makasih tahu