Proses bersalin

Hai semua..boleh tak cerita proses bersalin dari kluar spotting darah ke daftar diri sampai keluar wad?Saya nak tahu..sebab saya dengan suami takut kelam kabut xtau nak mula dari mana macm mana..btw saya dah 37 minggu..bila2 je boleh terberanak😂..maaf saya nak tau je🥺#firstmom

1 Balas

bila keluar tanda tu, terus je walk in hosp (kalau gov) daftar bg ic n buku checkup ngandung tu. bayar rm1 xsilap. masa nak bersalin tu sy yg daftar sendiri bkn suami. suami busy cari parking. pastikan mumy dah makan minum (perlu byk tenaga) 🤭🤭 kena test covid dlu kt kaunter, suami pn kena test sblom teman wife bersalin. nti nurse doc cek bukaan/buat ctg tgok contraction. suami kena tunggu luar tak boleh masuk masa kita tgh layan contraction tu, dah nak bersalin btul2 bru dorg akan bagi suami masuk (sy bersalin tgh malam) xsure siang sama ke x keadaannye. brg baby labour room dah stanby sesiap bag kecil (pempes, baju, plstik uri). bag mumy dan bag brg baby yg lain sy simpan dlm kereta dlu, lepas bersalin bru suami bg sbb blom tau wad mana. anyway.. moga dipermudahkan ya sis ❤️ #saya bersalin 38w