Vaksin tambahan

Hai semua. Ada ke ibu2 kat sini yang ambik vaksin tambahan (selain vaksin di kk) untuk anak masing-masing? Kalau ada boleh share pengalaman & vaksin apa yang diambil? Terima kasih. #vaksinanak

2 Balas

Saya🙋🏻‍♀️sebab saya bersalin kat hospital swasta so senarai vaksin berbeza dan lagi banyak. Sekarang anak saya dah 2 tahun lebih. Jadual vaksin KKM dah complete. Tambahan - Varicella - Influenza - Hepatitis A - Meningococcal * Setakat ini. Oh ya! Rotavirus tak sempat nak ambil sebab dah terlepas recommended age.

Anak sy dari baby basic vac + pneumococcal sampai skrg, ni nak msuk 1 tahun 1 bln nak add on untuk chicken pox pulak