Kiraan Tendangan Bayi

Hai Semuaa. siapa disini dah mula kena tanda buku bahagian tendangan bayi tu? korang kena tanda buku tu waktu kandungan masuk berapa minggu ya? Normal lah kan kalau 27 minggu 1 hari dah kena tanda tendangan bayi kan? sebab ada terbaca kandungan 28 minggu baru menanda. 😅 #firstmom #seriusnanya

10 Balas

Nurse suruh nanti baru start, sy check up 5hb nurse ajar dh.. sbbnya nanti 15hb sy kene start tanda sbb dh 28week🩷🌸 21hb kene repeat air gula kali ke-2.. 😂

2mo ago

Saya kena minum air gula 2 kali anak first sebb nya keterunan ada kencing manis & memang anak first kena 2 kali kebiasaanya & anak second saya ni sekali je minum air gula .

Terima kasih yang jawab. nurse saya yang suruh tanda awal. mungkin ada sesetengah ibu mengandung tanda kiraan tendangan baby awal seminggu. 😊

Saya 27 week sekarang and nurse kk dah start suruh saya kira gerak baby. Hari ni day 5 dah kira gerak baby 😆

4mo ago

ya saya pun 27 minggu nurse dah suruh tanda. tu yang saja tanya dalam ni adakah ada yg sama dgn saya. ermm tapi ada pula yang macam marah & mengatakan saya memandai-mandai tanda tempat kiraan tendangan baby tu.

sy hari nie 28week, nurse minta start kira pada minggu 28..da mula la fasa kira tendangan baby..

28w baru tanda dkt buku. jgn pandai2 buat sblm waktu tu. klu nk track sndri, pkai app dkt phone.

4mo ago

tapi ni nurse yang suruh ? adakah saya memandai-mandai jugaa?

saya 26 minggu nurse da suruh buat tanda tendangan

sy pn masa 27w nurse ajar..dia suh tanda bila dah 28w..

sy ank first 27w dah tanda ... yg ke 2 ni 28w bru tanda

Nanti nurse kk suruh baru tanda

biasanya mula tanda 28w