Bagi anak garam/gula

Hai semua, sy nk bertanya ada ke mummy kat sini bagi anak bawah umur 2 tahun garam/gula sebagai perasa?? Jgn kecam saya hanya nk tahu pendapat.. anak saya nk masuk 9 bulan tertiba xnk mkn.. bila suap air masak buka mulut.. suap mkanan menangis pulak..#ingintahu

4 Balas

Saya tak bagi. Saya ikut betul arahan paediatrician. Anak saya dapatkan perasa semua daripada real food. Awak ada cuba check gusi anak awak tak? Mungkin nak tumbuh gigi. Kalau nak tumbuh gigi, awak bagi makanan yang sejuk2. Boleh share menu dan tekstur anak awak tak?

anak ada cuba makan sendiri tak? bagi finger food ke. atau awak dah cuba menu baru? kalau bawah setahun ni, sy recommend awak pakai serbuk perasa baby friendly, macam perasa ayam, keju, ikan bilis. sy guna brand ibu anis.

5mo ago

Sy ada bg dia mkn sendiri tpi x masuk mulut byk buang ke lantai.. sy pun skrg guna perasa ibu anis tuu...

for me no it's better to use natural ingredients then perasa tambhhn or garam.. for me klw I gntikn garam dgn ikan bilis klw gula plk gntikn dgn fresh fruits not honey sbb apa yng sye thu honey bahaya untk bby

kalau ikutkan org kata xbagus ..tp sy bg je😅😅😅 anak ramai ni xlarat nk msk asing2...apa abg kakak dia mkn itulah jgk yg kecik mkn....