spotting 9 week da 3 minggu..

hai semua, sy agak down pregnant da 9 week, da 3 minggu keluar spotting coklat hari2,tpi upt bila check tetp 2 line terang..sy tak berani nak ke mana2 klinik utk check di sbbkan trauma kene marah,kene tengking dgn nurse kk, tiap kali mngandung sangkut gdm dan darah tinggi,hb low.. sy bru lpas bersalin czer 7 bulan lepas da sangkut lagi, doc tak bagi makan apa2 ubat perancang sbb ada darah tinggi, sy pilih protection condom tapi tetap lekat.. taktau nak buat ape..down sgt2.. #pregnant9week

2 Balas

klau mampu pergi swasta sis. sy lg rela kena tengking dr biarkan diri sendiri n baby xde org tgk. sbb mmg salah sendiri jugak sbb supposedly klau pkai kondom or pape perancang sklipun, mst kena lps luar. dyeorg marah sbb xnk pape jd kt ibu. sbb tu kita x boleh harap kan semua nurse n doc bgtahu. kita sendiri kena rajin membaca, buat research n tnya org. better pergi ke klinik x kira kk or swasta. ataupun unless awak mmg xnk baby tu or awak nk bg risiko dkt diri sendiri, up to you.

Saya pun sama masih spotting + bleeding, kandungan sy 11weeks, masa makan ubat kurangkan bleeding tu, takdelah bleeding, tapi still keluar lendir2 coklat tu, lps ubat dah habis, semalam ada bleeding lagi, harini Alhamdulillah takde bleeding. Walau mcm mana pun tetap kena check dgn doc, sbb klu bleeding / spotting ni tak normal kan klu time pregnant. Doc n nurse nak bising ke apa, diorg punya pasal lah, janji awk dan baby selamat