Folid ACID

Hai semua saya nk tnya. Tadi 1st time sy pergi buka buku pink, bacaan hb 14 & yg lain² semua ok. Dr ada bekalkan zincofer. Jadinya folid acid kena teruskan makan atau tak perlu dah ye. Saya lupa nk tnya Dr 😅 Dan lagi 1 klu kita tak serasi dgn zincofer tu, boleh ke tukar ubat makan maltofer. Sebab 1st check up di swasta sy ada dpt maltofer dari klinik #firstbaby

1 Balas

boleh stop mkn folic acid. zincofer dah ade folic acid. zincofer boleh mkn time mlm nk tdo dgn air sunquick. kalau x sesuai boleh pg kk mntk tukar ubat lain.

2y ago

Oo kiranya mg folid acid dlm zincofer tu dh cukup la ye ? Alright, thanks 😊