Pum susu......

hai semua saya nak tanya, saya baru belajar pum susu tapi susu saya tak banyak .. kadang dapat dalam 1oz satu kali pum.. kalau contoh sesi pertama pum tu saya dapat 1oz kan pastu pum sesi ke 2 tu pun saya dapat dalam 1oz kalau saya campurkan sekali susu pum sesi pertama dengan ke2 tu dalam satu botol boleb ke ?sebabnya susu tak banyak sekali pum so banyak botol kena guna,. ke ade cadangan untuk saya.. nak buang susu sayang 🥲tengah belajar nak banyakkan susu 🥲pleasehelp #bantusharing #firstmom

1 Balas

boleh je campur dgn syarat sama suhu and waktu kena ikut susu yg awal pam. baby dah berapa bulan?

9mo ago

oo normal je tu susu sikit. awal lagi. teruskan penyusuan, nanti makin banyak la InshaAllah. perut baby pun kecik aje. and kena ingat yg suction daripada baby tu lagi power dari pam. so boleh jadi baby hisap lagi banyak dari hasil yg awak pam.