Berkenaan buku pink

Hai semua , saya nak tanya bila masa nak bukak buku pink ?minggu ke 6 camtu boleh ke ?

10 Balas

sy buka buku pink 13/3 kndugn dlm 10 mnggu..buat on9 bukn trus ke klink..xthu lah tmpt sis mcm mne..tmpt sy sni kna appointment dlu pstu isi mklumt on9 nti 13/3 dtg trus bwk sjil.nikh ic smua..ape² sis tnya dlu klink sne mcm mne..

kebiasaan waktu yg sesuai buka buku pink adalah 11-12 week, sebab mase tu degup jantung baby dah mula terbentuk. Ni pengalaman sye waktu dapat nasihat dari Doc ☺️

Hi sis, kena usg dulu diklinik to make sure ad denyut jantung baby then baru bole bawak result scan tu utk bukak buku. Usually atas 8 mnggu baru denyut jantung bayi detected

Klu sis xda risiko kesihatan lain spt kencing manis, darah tinggi, blh la tunggu smpai minggu 10. Tp klu ada risiko spt d atas, baik buka buku awal

Kalau saya 5 minggu saya dah buka ..mmg awal tapi misi kata sbb ade sejarah missed miscarriage km n hypertension..

1y ago

ohhhh baik2 sis..tqqq

saya mengandung baru 8 week 3 days, 12 week, bru buka buku pink.

Saya pun tak buka buku lg..sbb baru 5week...

tengok klinik jugak... sllunya 8-11 weeks

Week 8.. Kene pi kk utk appointment

1y ago

Ya

Ok je.sy bukak ms 8 weeks

1y ago

baik tqq..sbb sy bru 4 weeks