Dilema susu badan

Hai semua. Saya nak tanya. Baby saya 3 bulan. Masa pantang saya direct bf. Baby ok minum banyak. Sebelum naik kerja, saya dah train dia untuk minum susu bdn guna botol susu. Mula2 dia susah sikit tapi lama2 ok. Lepas tu saya hantar kat mertua saya yang jaga. Mil saya ckp dia minum susu bdn yg sy buat stok tu sikit n suruh sy beli susu fm. Sy rasa marah sikitlah sbb sy da bertekad nak susukan bdn anak sy smpi 2 tahun n memandangkan susu bdn sy mmg byk. Jd apa sebab anak sy minum susu bdn sikit? Saya nak terangkan kat mil sy ni.. #pleasehelp #makmertua

1 Balas

mmg ssh sis. kalau org xfaham. sy dh terjadi mcm tu, pakai susu fm badan dan muka ank jd rashes, dia xsesuai susu soya & berasaskan lembu ataupun yg ada HA dkt susu(similac soya, enfalac & frisolac HA) trs flare enczema. Mmg kalau mnm susu fm anak jd cpt kenyang tu org tua suke nak keja dorang senang kan huhu. skrg nak teruskan susu bdn je.