Pendarahan pada minggu ke 8

Hai semua, saya mengandung 8weeks tapi ade bleeding hari tu, bila hari kedua saya g hosp untuk check. Doc cakap pangkal rahim ade luka sikit. Pastu scan baby tk nmpak pun, kantung sahaja nmpak. Doc suh dtg lagi dua minggu untuk scan. Sekarang bleeding lagi dan dah hari kelima. Saya nk tanya adakah ada ibu2 yg macam saya ni? Apa saya perlu buat untuk stopkan bleeding,. Nk buang air pun rasa takut sbb tngok darah. #ingintahu #firstmomfirstbaby #pleasehelp

3 Balas

saya pun pernah bleeding keluar ketul darah masa 5 weeks, dr bagi injection kuatkan rahim dan ubat duphaston selama 2 minggu. alhamdulillah darah dah stop pada minggu ke 8. boleh pergi klinik minta advice samada perlukan injection atau tidak

1y ago

masa pergi hosp doc tkde bagi ubat ape2 pun. terima kasih atas jawapan

Saya haritu spotting 3 hari doktor bagi ubt utk kuatkan rahim sbb dh ada tanda2 awal gugur. Risau sbb dh prnh gugur sblm ni. Pape pn doa yg baik2 utk ank dlm perut

mnggu ke 8 BBY xde lagi ke sis..ptut doc kna ksi duphaston utk stop.kn drh..

1y ago

oh mkna bukn ke ggur ye..klau Ada yolk sac nti Ada janin jgk tu..insyaa allah..