GDM on insulin beranak 37weeks

Hai semua. Saya ibu yang on ubat. Saya first time, and saya tahu 37weeks dah kena beranak. Kalau beranak awal ni baby mudah kena kuning ke? cuma saya ada baca2 posting dekat sini & kat fb anak mudah kena kuning. Boleh saya tahu tak any tips nak bagi anak kurang kuning? Saya risau 😭 Anak first saya takut, banyak benda saya fikir. Cuma sekarang ni ada tak ibu2 yang otai boleh saya tahu untuk kurangkan kuning baby. Adakah pemakanan kita boleh jadi baby kuning? #pleasehelp

2 Balas

kdg² kita usaha makan itu ini utk elak apa² kemungkinan yg kita xnak, tp kalo itula yg Allah nak uji kita, mmg kita akn dpt rasa juga benda tu. . kesimpulannya org kata enjoy je semampu kita, plg penting xmaw stress² spjg preggy ni, try & error je apa² petua yg org shared, kalo dah rezeki anak kuning semoga kuning tak tinggi & cepat kebah, insyaallah Allah tak kn uji hambaNya melebihi dr kemampuan kita semua. bykkn bdoa je semoga Allah permudah urusan melahirkn kita ni & semoga baby sihat² insyaallah

Taklah. kuning ni tak kira umur bayi lahir tu bila2. kuning tu biasa di kalangan bayi as long as bacaan tak terlalu tinggi dan tempoh kuning tak terlalu lama.