Pendarahan selepas bersalin lebih 60 hari

Hai semua. Saya bersalin caeser pada 16 nov..ikut kiraan sekarang dah hari ke 70.. darah masih ada..mcm fresh blood.. keluar on off.. 8-10 hari clear.. lepas tu 2 3 hari keluar darah.. tp tak banyak.. mcm tu la pattern dia sampai sekarang.. nak tanya la ada tak mommy yg ada pengalaman sama mcm saya? And ada rujuk doctor tak? Apa doctor kata?#pleasehelp

1 Balas

nifas lebih 60 hari, tu dikira darah istihadah atau darah penyakit. tapi dalam tempoh 60 hari, kalau darah stop dalam 2 minggu, lepastu keluar darah lagi, tu dikira period. papepun better awak ke klinik untuk check.