Macam mana Cara hitung weeks yang betul

Hai semua, maaf tadi baru lepas scan doc ckp kandungan baru 4weeks 1 day, tapi kalau ikut kiraan first day last period dah 6 weeks, mgkin saya salah hitung boleh ibu ibu bantu sy (saya selalu catat tarikh start dan tamat period saya)#firstmom #ingintahu

1 Balas

Normal kalau edd scan tak sama dgn edd period asalkan within 2w. Kadang2 persenyawaan lambat. Tunggu saja next scan, boleh jadi berubah lagi edd scan. Saya sepanjang pregnant pun scan edd berubah2 tp within 5 hari shj & doctor stick guna edd period shj

10mo ago

kalau lebih dari 2w bahaya ke? risau pulak. saya banyak lari ni 🥹 sebab period saya tak irregular