pramatang 34hari

hai semua ibu nak tanya ada tak baby korang yang tiba2 kurang menyusu dan tidur sahaja dalam 5jam ? badan tak panas tak ada selsema atau batuk. baby sy pramatang 34w sekarang 27 hari.

3 Balas

Kena bangunkan untuk menyusu, jangan biarkan dia tdo tanpa menyusu.. X kisah la dia menyusu dlm tdo tu, yg pasti.. Suakan dia untuk menyusu.. Lagi2 baru 27hari..semua baby keja dia memang tdo jela.. Lapar ke apa dia xkan cakap.. Just jgn biarkan lama Sgt x menyusu..

1y ago

Selepas menyusukan tu ada sendawakan baby x?,.. Sekurang-kurangnya bagi la menyusu 2 jam sekali mcm tu.. Jangan sampai 5 jam biarkan dia tdo je tanpa menyusu...then setiap kali lepas menyusu, tolong sendawakan baby k.. Insha'Allah...apapun semoga dipermudahkan... Dan baby sihat hendaknya, Aamiin

Baby pramatang memang suka tidur sis . Sis kena kejutkan dia at least setiap 2 jam . Susu pun bagi ikut sukatan yang sepatutnya ya 🥰

Mmg mcm tu sis.. kejut bg dia bangun.. dia ada kuning x?

1y ago

dah baik dr kuning ni baru kluar ward sbb kuning lepastu trun berat pulak. 😅