Kerap makan telur

Hai saya tengah awal kehamilan. Nak tanya ada apa effect ke kalau kerap makan telur ayam ? Kerap tu mcam hampir setiap hari anggaran 3biji. Sebabnya tekak ni kurang selera nak makan lauk ayam/ikan. Masa check up pregnant yg dahulu ni nurse pernah info kalau kita boleh gantikan telur sbg makanan protein. Cuma saya tgh melalui rasa mual kali ni kalau makan ayam/ikan jadi bila makan telur saya berselera tekak saya boleh terima. Cuma terfikir ada effect apa tak mcam kolesterol naik ke masa kehamilan ni ? #ingintahu #sharingforinfo

2 Balas

Okey je sis, jnji makan, saya awal tri hri tuu, mampu telan sup kaki ayam hari2 ya suami saya beli 3 bulan saya makan tu je, sbb itu je yang boleh, ikan tngk pun tak boleh. Insyallah baby sihat, makan buah2 sis.