flight benarkan berapa minggu limit?

hai saya skrg kerja kat perak. tapi nak bersalin kat sabah. due 27 April 2023. ada sini tahu tak limit dan prosedur kalau nak balik dlm kandungan 8bulan. cuti tiga bulan ja ada. kalau penjawat awam boleh ambik cuti awal kah? kalau tak dapat saya plan nak ambil cuti tanpa gaji sebulan. haritu tanya nurse dia kata kalau hospital kerajaan benarkan sampai 27w sahaja kalau minta kebenaran kat swasta tapi bayar lah dlm 32w. boleh bagi penjelasan tak siapa siapa yg tahu? tq #bantusharing #pleasehelp

2 Balas

Limit naik flight smpai 35w. Wajib ada surat pengesahan dktr tntg condition awk & kndungan. Surat blh ambil dkt kk tmpt awk checkup.

2y ago

Pernah. Sy naik flight masa 29w & 32w ats urusan family.

Pregy bleh naik flight sblom masuk 30w..Tpi,pastikan ade kebenaran atau surat pelepasan dari doc.