Merah2 seluruh badan

Hai saya nk tanya kot ada anak ibu2 kene macam ni, seluruh badan. Dah bawak p hospital, dr kata hanya ruam biasa dan tidak serius. Anak pon aktif dan minum susu macam biasa. Ibu2 guna cream atau sabun apa ya nak bagi hilang cepat

Merah2 seluruh badan
1 Balas

Baby ada demam tak before this?

8mo ago

Boleh jadi aftermath demam. Baby bila demam panas, akan naik ruam juga. Anak saya pernah kena. Demam 3 hari, hari ke-4 naik ruam dari kepala sampai kaki. Saya bawa pergi KK. Doktor ambil darah sebab simptom sama macam measles. Alhamdulillah result darah -ve measles. Jadinya ruam yang timbul adalah aftermath demam dan tak membahayakan bak kata doktor. In your case, awak boleh pergi ke klinik atau hospital lain untuk 2nd opinion.