PERUT KENAPA TAK MEMBESAR

hai, saya nak tau lah, saya dh mengandung 20 minggu tapi perut saya tak nampak besar lah? ke biasa je mcm tu, macam tak mengandung je, #ingintahu #pleasehelp

6 Balas

perut besar/kecil ni ikut individual. ibu boleh tengok untuk 20minggu ni size baby tu besar mana. saya pun pregnant perut kecil comel je. kalau masa checkup, scan, perkembangan baby okay, takde masalah doc pun tak cakap ada apa apa kelainan, then tak perlu risau. *plus untuk yg muslim, baby bump ni aurat ya.

sy dlu anak sulung, dh 8bln org x pcaya..ckp mcm baru 3bln..😅..anak kedua ada jgk la nmpk perut tp tetap kecik je...tp yg ketiga ni nmpk perut awal 🤭..ni 23w,rs mcm dh besar sgt perut..🤰🏻😅

1y ago

ada baca jugak anak pertama selalu memg x nampak perut

Sy pun 20w dah arini tp perut kecik tak mcm pregnant pun. Pastu masih tak rasa baby gerak lg. Kadang2 rasa nak pegi scan risau baby kt dlm ok ke takkk.

1y ago

betul, sama lah, teringin gak nak rasa baby tendang

Sama sy jugak sis.. Dh 22weeks tpi x nmpk perut.. Org pon x tahu sy tgh pregnant 😂

Yg penting baby ckup saiz dgn mggu kehamilan sis😁

1y ago

tulah bila scan kata ok je baby, tp kita sndri rasa kenpa perut sama je , thanks atas komen

saya pon mcmtu sis🤣dh 24w mcm xpreggy🥵